Välkommen till lärarutbildningen

Du gjorde ett bra val när du bestämde dig för att utbilda dig till lärare. Det är ett av världens viktigaste jobb. Nu väntar några år av intensiva och roliga studier!

Din första dag som lärarstudent vid Uppsala universitet är Välkomstdagen torsdagen den 12:e januari klockan 09.00 i entréhallen på Campus Blåsenhus på von Kraemers Allé 1.

Mer information om Välkomstdagen finner du nedan!

För att behålla din studieplats måste du tacka ja senast den 19 december på ditt antagningsbesked.

Den 22 december kommer det andra antagningsbeskedet, när du har fått det kan du gå in och registrera dig på första terminens kurser om du vill behålla din studieplats.

Välkomstdagen för lärarstudenter!

Äntligen har restriktionerna försvunnit och vi får återigen välkomna alla våra nya lärarstudenter på plats i Blåsenhus!

Välkomstdagen är ej obligatorisk men det kommer bli en kul och inspirerande dag då du har möjlighet att träffa alla dina kursare och andra blivande lärare. Under denna dag får du också nödvändig information och tips om utbildningen, om läraryrket och hur det är att läsa vid Uppsala universitet.

Välkomstdagen börjar kl. 09:00 med ett varmt välkomnande vid stora trappan i entréhallen på Blåsenhus av programkommitténs ordförande Åsa af Geijerstam.
Efter detta följer en programspecifik information från representanter för utbildningen, nuvarande programstudenter och verksamma lärare som pratar om deras upplevelser av Uppsala Universitet och varför lärarutbildningen är så högt uppskattat bland studenter.

Mellan kl. 11:50 -13:30 är det lunch, mässtid och tipspromenad på Blåsenhus.
Under mässan kommer du att träffa många aktörer som har användbar information och bra tips till dig som är ny student i en ny stad. 
Här hittar du information om Mässdeltagarna

Vi bjuder under dagen på grillad korv samt dryck. Vegetariskt/Veganskt alternativ samt glutenfritt bröd finns också tillgängligt. För den som önskar köpa egen lunch finns det möjligheter till det på Blåsenhus.

Välkomstdagen avslutas omkring kl. 14:00 och då har du möjlighet att följa med Lärargeneralerna för att skriva in dig på en nation.

Varmt välkommen!

Har du frågor om välkomstdagen VT23?

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Studievägledningen studievagledninglu@uadm.uu.se om du har frågor om välkomstdagen VT23.  

Senast uppdaterad: 2022-12-07